Makaron w zielonym sosie

Kategoria: Dieta cukrzycowa, Dieta nerkowa

Danie na ciepło
Liczba porcji: dla 2 osób
Przygotowanie: 15 min

X

Makaron w zielonym sosie

Składniki

  • 100g makaronu świderki*
  • 200 g brokułu
  • garść szpinaku
  • 100g awokado
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki serka śmietankowego typu Almette
  • szczypta soli, pieprzu i kurkumy

* W przypadku cukrzycy wybierz makaron z pszenicy durum.

Przygotowanie

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuł ugotuj na parze, a szpinak zblanszuj (zanurz na minutę we wrzątku). Ugotowany brokuł zmiksuj ze szpinakiem, awokado, oliwą i serkiem. Dopraw do smaku szczyptą soli, pieprzu i kurkumą. Zielony sos dodaj do ciepłego, odcedzonego makaronu i od razu podawaj.

Smacznego!