Składniki
- 300g białego chudego sera
- 100g jogurtu greckiego
- 1/2 łyżeczki żelatyny
- 4 biszkopty kocie języczki łyżeczka kawy inki (bądź innej zbożowej)
- mały banan
- dozwolone owoce np. mango, jabłko, granat, mandarynka
Przygotowanie
Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody, odstaw do przestygnięcia. Ser zmiksuj z jogurtem i bananem na gładką masę. Dodaj żelatynę i wymieszaj. Kawę zbożową rozpuść w ciepłej wodzie, nasącz nią biszkopty. Ułóż je w naczynku (mogą być osobne porcje) i nałóż serową masę. Schładzaj w lodówce 3-4 godziny. Gotowe serniczki ozdób ulubionymi (dozwolonymi) owocami. Jeśli nie ma przeciwwskazań, deser posyp siekaną czekoladą.
Smacznego!